Defensem el país perquè no és pràctic viure en un entorn deteriorat. Ni ètic transferir-lo fet malbé. Aquesta llarga i cansada guerra serà guanyada per a tots o perduda per tothom. Així de simple. Es tracta, purament, de viure i deixar viure. Ens en sortirem, potser.

RAMON FOLCH I GUILLEN

21 de març del 2011

Les altres limícoles

Amb les darreres i abundants pluges, el Llobregat (d'Empordà, és clar) baixa amb força aiga. Per això i perquè també comença ja a haver-hi molt moviment d'ocells migrants, fa uns dies m'hi vaig acostar. Tota vora de l'aiga hi corrien amunt i avall alguns exemplars de Corriol gros (Charadrius hiaticula) que em varen distreure una bona estona. Aquests limícoles, observats en llocs diferents dels habituals i en menor nombre, semblen més autèntics, més reals, més anònims i menys "mediàtics" que alguns altres. Com els dels Aiguamolls, per exemple, que a vegades sembla que estiguin en un aparador, simples objectes d'exposició.

Qui sap si només hi eren aquell matí o si hi romandran alguns dies més, recuperant forces enmig del seu llarg viatge, aprofitant aquesta primavera que tot just encetem i que a priori sembla que promet abundància de recursos. N'he fet un més que modest esbòs a llapis i hi he afegit un xic de color.




4 de març del 2011

Flora i fauna de l'Albera: La Guia

El proper dijous dia 10 de març a 2/4 de 8 del vespre, al Centre d'Informació i Interpretació dels Espais Protegits de l'Albera (C/ Major 2, Can Laporta. La Jonquera), tindrà lloc l'acte de presentació del llibre : Guia il.lustrada de la flora i fauna de l'Albera. Els dibuixos d'aquesta guia són d'en Toni LLobet i els textes d'en Joan Budó i Jenar Fèlix.
Es tracta de la primera guia de l'Albera amb 671 espècies il.lustrades de la flora i fauna, amb textes descriptius breus i icones que sintetitzen dades d'hàbitat, època de floració, abundància etc. Les pàgines inicials, dedicades als principals ambients naturals, permeten conèixer la seva flora i fauna, com buscar-la i on trobar-la.




Un petit llibret de butxaca de gran utilitat i polivalència, tant per als no iniciats com per als usuaris més "avançats",que es convertirà en una compra ineludible per a qualsevol que tresqui per l'Albera